شناسنامه طرح :

به سفارش: مدیریت امور زنان معاونت اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش

زیر نظر : سرکار خانم امیری

طراح : آقای حسین نورالدین حاج حسینی مدیر عامل شرکت مهدکارآفرینان پگاه پایا و موسسه فرهنگی و هنری بنی فاطمه (س)

مجری طرح : شرکت مهدکارآفرینان پگاه پایا و موسسه فرهنگی و هنری بنی فاطمه (س)

دامنه طرح : به ترتیب منطقه آزاد کیش– استانی – ملی –

زمان اجرای طرح : هفته ي زن

نوع اجراء : پیمان مدیریت

نحوه ی اجرا : مشارکت ، تفاهم و همکاری

سال اجراء : ۱۳۸۸- سال نوآوری و شکوفایی

سال تاسیس شرکت مهدکارآفرینان پگاه پایا : ۱۳۸۶

شماره ثبت  : ۳۱۱۲۸۰

مرجع صدور مجوز : اداره کل ثبت شرکت ها و مالیت صنعتی.

موضوعات فعالیت مشرکت : انجام خدمات در زمینه های آرایش ، پیرایش و متعادل سازی ومزون و جامه آرایی ، تصویرسازی و خدمات مجالس و همایش .

سال تاسیس موسسه فرهنگی و هنری بنی فاطمه (س) : ۱۳۷۶

شماره ثبت موسسه : ۹۹۴۷

مرجع صدور مجوز : وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

موضوعات فعالیت موسسه : فرهنگی ، هنری ، آموزشی ، انتشاراتی ، تحقیقی و پژوهشی ،گردشگری ، مطبوعاتی و سینمایی.

طلیعه

       حمد و سپاس شایسته و سزاست مرخدای رحمان را ، هستی بخشی که به نور واسعه ی خویش از خاک تا افلاک زمینه ی صعود به قله های منور کمال را برایمان فراهم فرمود و نور وجود قرآن و اهل بیت (ع) را سراج هدایتمان مقرر فرمود .

        و سپاس به درگاهش که زیباست و زیبایی را دوست می دارد (الله جمیل و یحب الجمال) همو که از سر لطف پیرامون مارا مزین به انواع زیباییها ، طراوت ها و نشاط و سرور فرمود و به گشت و گزار در طبیعت ، رویت نظام خلقت و دستیابی به صنع و صنعت فرمانمان داد تا میراث دار فرهنگ انسانیت باشیم و در پرتو عبرت ها و کشف الاسرار به تعالی و رشد و شکوفایی برسیم .

    و درود و سلام بی پایان نثار خاتم انبیاء رسل حضرت ختمی مرتبت محمد بن عبدالله (ص) و خاندان و ثلاثه ی پاکش ، خاصه حضرت بقیه الله الاعظم (عج)

    و درود و سلام نثار بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و همه ی رهپویان و ارادتمندان به اسلام و انقلاب و رهبری معظم .

    و سلامی گرم و از سر اخلاص نثار همه ی دست اندرکاران مومن و متعهد و وفادار به اسلام ، انقلاب و رهبری معظم و خدمتگزاران راستین به مردم در عرصه های مختلف .

مقدمه :

           آنچه مسلم است پرداختن به موضوع کار و کارآفرینی از زوایای مختلف در جامعه ی ایران اسلامی امری قابل توجه و لازم الاجراء است .

    حوزه معاونت اجتماعی سازمان منطقه ی آزاد کیش خاصه مدیریت امور زنان  با تنوع بسیار زیاد و قابلیت های فی ذاته متنوع و متکثر می تواند با ایجاد شبکه ی کار آفرین در خود ، بخش عمده ای از نیازهای کاری و اشتغالزایی کشور را سامان داده و سهم بسزایی در اشتغالزایی مولد در کشور داشته باشد و این منطقه را تبدیل به قطب کارآفرینی و تجارت در عرصه بین المللی نماید.

        لذا در این راستا هم اندیشی مدیران کارآفرین کشور به منظور فراهم سازی و زمینه سازی تفاهم و مشارکت ارگان ها ، نهادها ، تشکلهای صنفی و اتحادیه ها و حتی تشکلهای کارآفرین کشور نکته ای قابل توجه و مهم است . زیرا با توسعه ی مراکز کارآفرینی در شهرها و حمایت و هدایت طرح های کارآفرین ، برمحور صنایع و مهارت های مختلف ضمن تولید کار ، در احیاء و حراست از سلامت و سعادت فردی و اجتماعی نیز توفیقی بس ستودنی حاصل می گردد.

       قطعا در این راستا جلب سرمایه های داخلی و خارجی و تدوین دستورالعمل های روان ساز و بهبود فرایندهای اجرایی و ایجاد بنگاههای اقتصادی در هرسه حوزه مذکور، راه را هموارتر می نماید . ضمن اینکه توجه به امر آموزش به عنوان فرایند زمینه ساز اشتغال و مهارت گستر با تربیت مربیان کارآفرین می تواند زمینه ساز توفیقات بیشتر باشد .

     بنابراین توجه و دقت نسبت به آسیب شناسی اشتغال و کارآفرینی ، بهره مندی از تجربیات مفید کار و اشتغال در کشورهای مختلف جهان و تطبیق آن با کشور ایران ، استفاده از نتایج تحقیقات دانشگاهی و پایان نامه های دانشجویی مرتبط و توجه به ظرفیت سنجی اشتغال و بازارهای کار و شناسایی زمینه های مشاغل دائم و موقت می تواند سازمان را در تدوین فرهنگ مشاغل و شناسایی امور تصدی گری و قابل واگذاری به بخش غیردولتی برابر اصل ۴۴ قانون اساسی موفق نماید .

      به همین منظور برپایی اولین جشنواره ملی زنان کارآفرین کشور ، می تواند بهترین زمینه ساز جهت ایجاد و توسعه ی بانک اطلاعاتی و مکانیزه کردن خدمات و تسهیلات قابل ارا ئه به کارآفرینان باشد و به پیشرفت پروژه های زود بازده کارآفرین نیز بیانجامد .

        شرکت مهد کارآفرینان پگاه پایا و موسسه فرهنگی و هنری بنی فاطمه (س) با بیش از ده سال تجربه ی مفید در برنامه ریزی و اجراء جشنواره ها ، همایش ها و سمینارهای مختلف در عرصه های فرهنگ ، هنر ، آموزش، تحقیق و پژوهش و … و این بار بر محور اشتغالزایی و کارآفرینی به عنوان مجری طرح اولین جشنواره ملی زنان  کارآفرین قصد دارد با بهره گیری از همه ظرفیت های ممکن به بهترین کیفیت و با حمایت و نظارت و پشتیبانی و هدایت مستمر آن سازمان براساس نوع و نحوه ی درخواست و تقاضای سازمان و طرح پیوست که به همین منظور توسط این شرکت و موسسه تهیه ، تدوین و تنظیم گردیده اقدام به برگزاری جشنواره ی مذکور نماید .

    لذا از درگاه ایزد متعال برای همه ی دست اندرکاران سازمان و همراهان و همکاران این موسسه ، مزید توفیقات الهی و کسب فیوضات عالی را مسئلت دارم .

اللهم افتح علينا ابواب رحمتک

حسین نورالدین حاج حسینی

مدیر عامل شرکت مکاپ و موسسه بنی فاطمه (س)

الف – کلیات

۱- مشخصات :

۱-۱- تعریف طرح : برگزاری جشنواره ملی زنان کارآفرین موجب می شود تا ضمن جمع آوری اطلاعات لازم براساس موضوع طرح ،شرایط توسعه ی مراکز کارآفرینی و ایجاد اشتغال مولد در کشور بیش از پیش فراهم گردد.

۲-۱- ضرورت و اهمیت طرح: اجراء اصل ۴۴ قانون اساسی با توجه به توصیه های مکرر مقام معظم رهبری و با توجه به موضوعات و وظایف سازمانی سازمان در رابطه با کارآفرینی و اشتغالزایی .

۲ – اهداف :

۱-۲- ایجاد تفاهم و مشارکت فعال با ارگان ها ، نهادها ، تشکلهای صنفی و اتحادیه ها و بطور کلی                                                                                              تشکلهای کارآفرین .

۳-۲- فراهم سازی زمینه های لازم جهت هم اندیشی مدیران کارآفرین کشور .

۴-۲- مکانیزه کردن خدمات و تسهیلات قابل ارائه به کارآفرینان.

۵-۲- تهیه و تدوین دستورالعمل روان سازی و بهبود ضوابط و مقررات .

۶-۲- فراهم سازی زمینه های لازم جهت جلب و بکارگیری سرمایه های داخلی و خارجی .

۷-۲- امکان برخورداری از تجربیات و نتایج تحقیقات و پژوهش های علمی مفید در زمینه کارآفرینی  و اشتغال در کشورهای جهان و تطبیق آن با کشور .

۸-۲- توسعه مراکز کارآفرینی و اشتغال زایی در سراسر کشور .

۹-۲- امکان دستیابی به بازارها و تجربیات سایر کشورها .

۱۰-۲- امکان توسعه و پیشرفت پروژهای زودبازده کارآفرین در سراسر کشور.

۱۱-۲- تدوین فرهنگ مشاغل براساس نیاز سنجی ، امکان سنجی و توجه به آسیب شناسی اشتغال به منظور دستیابی به                    استاندارد های لازم جهت مشاغل دائم و موقت .

۳- جامعه هدف :

۱-۳- درون سازمانی :

کلیه دوایر و مراکز تابعه ی سازمان

۲-۳- برون سازمانی :

نهادها و سازمان های دولتی و  تشکل ها ، اتحادیه ها و انجمن ها و اصناف غیر دولتی .

۴- موضوع:

زمینه سازی و توسعه ی کارآفرینی و اشتغالزایی به منظور توانمندسازی زنان و امکان حضور هدفمند و معنادار زنان در عرصه های کارآفرینی و اشتغال .

ب – ساختار اجرایی طرح :

 ۱- ستاد کل کارآفرین و مهارت گستر سازمان منطقه آزاد کیش :

۱- ۱- مدیر یت امور زنان منطقه آزاد کیش به نمایندگی از سازمان منطقه آزاد کیش به عنوان :  حامی ، ناظر ، پشتیبان و راهنمای طرح.

۲-۱- شرکت مکاپ و  موسسه فرهنگی و هنری بنی فاطمه (س) به عنوان : مجری طرح

۲- ترکیب هیات عامل :

۱-۲- یک نفر ناظر از سوی مدیریت امور زنان یا سازمان منطقه آزاد کیش .

۲-۲- عوامل اجرایی طرح از سوی شرکت مکاپ و موسسه فرهنگی ، هنری بنی فاطمه (س).

۲-۳- مدیرت عامل طرح : مدیر عامل شرکت مکاپ و موسسه فرهنگی ، هنری بنی فاطمه (س) .

۲-۴- نمایندگان بخش های دولتی و غیردولتی فعال در جشنواره .

    ۳- چارت سازمانی طرح

۴- منابع انسانی مورد نیاز :

۱-۴- نماینده سازمان

۲-۴- مدیرعامل شرکت وموسسه و مجری طرح .

۳-۴- معاون اجرایی مدیر عامل طرح .

۴-۴-متصدی امور دفتری و اداری :   ۱ نفر .

۵-۴- متصدی پیگیری و هماهنگی    ۱نفر .

۶-۴-دبیرخانه و پیگیری امور اداری   ۱ نفر .

۷-۴- کمیته مشاورین (۲ نفر از طرف سازمان  – ۳ نفر از شرکت و موسسه و کارشناس مسئولان هر گروه کار جمعا ۱۵ نفر)

۸-۴- کارگروه ها هر کار گروه ۲ نفر       ۱ نفر مسئول – ۱ نفر کارشناس              جمعا ۲۰ نفر .

۹-۴- سرایدار و حراست و نگهبانی    ۲ نفر

۱۰-۴- خدمتگزار    ۱ نفر .

جمع کل نیروی انسانی مورد نیاز طرح ۳۰نفر .

۵-  لوازم و امکانات مورد نیاز طرح :

۱-۵- مکان و امکانات مناسب اموردفتری و اجرایی طرح در کیش از ۱ خردادماه  ماه لغایت پايان خرداد ماه ۸۷ (به عهده سازمان و هزینه ی مربوطه)

۲-۵- مکان و امکانات مناسب امور اداری و اجرایی طرح در تهران و سازمان دهی برنامه ها و فعال سازی کارگروه ها از اول تا آخر خرداد ماه ۸۷ (بعهده ی مجری طرح و هزینه های مربوطه )

۳-۵- مکان و امکانات مورد نیاز در کیش جهت برگزاری برنامه های جشنواره .

الف – مکان : تخصیص مکانی که از جهت پوشش و مساحت مناسب برگزاری جشنواره ی زنان کارآفرین باشد از سوی سازمان و با حمایت و نظارت سازمان .

ب – تجهیزات و امکانات : به صورت مشارکتی توسط مجری طرح ، مشارکت های مردمی و دولتی و حمایت های سازمان .

ج – برنامه های اجرایی طرح :

۱-   محتوا و برنامه ریزی

         فعال سازی کارگروه های تخصصی طرح طبق چارت سازمانی مذکور موجب فراهم شدن زمینه های فعالیت لازم خواهد گردید . مشروط به اینکه به اهداف و تواناییهای درون سازمانی و برون سازمانی دقت و توجه کافی گردد.

۲-نحوه ی اجراء :

۱-۲- شناسایی نهادها و تشکل های کارآفرین زنان در موضوعات فعال و رایج فرهنگی و اجتماعی با توجه به اولویت ها و ضرورت ها از قبیل فعالان عرصه : طراحی و دوخت لباس – آرایش و زیبایی – هنرهای دستی و تجسمی و موسیقی .

۲-۲- جلب اسپانسر و هدایای مرتبط با موضوع جشنواره .

۳-۲- جلب مشارت های لازم جهت هرچه توانمندتر نمودن فعالیت های جشنواره .

۴-۲- اطلاع رسانی و تبلیغات در سطوح منطقه آزاد کیش – استانی و ملی .

۵-۲- تجهیز مکان برگزاری جشنواره به امکانات مورد نیاز .

د – امور مالی طرح  :

الف – سازمان  :

۱-اختصاص مکان جهت سازماندهی ، تجهیزات و مشارکت ها حداقل از اول خرداد ماه الي آخر خرداد ماه  سال جاری در حد ۲ اتاق  به عنوان دفتر دوم جشنواره جهت هماهنگی های پایانی و در طول جشنواره در منطقه آزاد کیش که مجهز به لوازم اداری و خطوط تلفن باشد .

۲-تخصیص و تامین محل برگزاری جشنواره ملی زنان کارآفرین به نحوی که هم مساحت لازم( حداقل ۲۰۰۰ متر مساحت ) را داشته باشد و هم دارای پوشش و امنیت لازم باشد.

۳-پذیرایی و اسکان عوامل اجرایی طرح از اول خرداد ماه الي آخر خرداد ماه  ۸۸

۴-تخصیص هدایای ویژه جهت برگزیدگان جشنواره و مشارکت در برگزاری مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنواره .

۵-حمایت های مادی و معنوی ، اداری و قانونی از طرح در بخش های مختلف خاصه : اطلاع رسانی و تبلیغات ، مجوزهای لازم ، حفاظتی و حراستی و …

ب – مجری طرح :

۱-حقوق و دست مزد کلیه عوامل اجرایی طرح از بدو تلاش ۱/۲/۸۸ لغایت ۳۱/۳/۸۷ نزدیک به دو ماه .

۲-تامین مکان و تجهیزات و امکانات اداری و اجرایی در تهران به عنوان دفتر اول فعالیت ستاد و جشنواره بابت           هماهنگی های ملی و تقبل کلیه هزینه های مربوطه اعم از اجاره مکان + تجهیزات + پذیرایی + ایاب و ذهاب + حقوق و دست مزد و …

۳-ایاب و ذهاب کلیه عوامل اجرایی از تهران و سایر شهرها به کیش و تهران از بدو لغایت ۲۰/۴/۸۷ لغایت ۱۰۶/۸۷ .

ج – مشارکین  :

۱-تامین هزینه های مربوطه به خود ، بابت حضور فعالانه در جشنواره و تقبل هزینه های مربوطه .

۲-تجهیز امکانات غرفه ها و محوطه ی مربوطه و اختصاص یافته به هر مشارکت کننده توسط خود ایشان .

۳-تامین و تقبل هزینه های عمومی و محوطه های عمومی جشنواره و مکان اختصاص یافته .

۴-مشارکت در هزینه های تبلیغی و اطلاع رسانی و خدمات عمومی و کلی دیگر .

۵-تامین نیروی انسانی و تجهیزات مربوط به خود .

اللهم عجل لولیک الفرج

التماس دعا

تیر ماه ۱۳۸۷